Care este temperatura ideala pentru ca un bebelus sa doarma linistit

/ / Modificat: 2022-12-03
Care este temperatura ideala pentru ca un bebelus sa doarma linistit

Daca in timpul zilei se recomanda o temperatura de 22-24 grade Celsius, in timpul noptii temperatura ideala pentru camera copilului este de 18-20 grade Celsius, tinand cont de faptul ca bebelusul doarme in sacului de dormit. Daca doarme doar in pijamale, se recomanda o temperatura de 20-22°C.

Nu va suprasolicitati copilul pentru a dormi

Desigur, vrem sa impiedicam sa-I fie frig copilului pe timp de noapte, insa, uneori exageram si ii infofolim sau ii invelim pre mult. Imbracarea excesiva a bebelusilor este asociata cu un risc crescut de moarte subita a sugarului din cauza supraincalzirii.

De asemenea, nu este bine ca bebelusii sa transpire, asa ca, pentru bunastarea lor, cel mai bine este sa ai o camera racoroasa. Aceasta ajuta, de asemenea, la un somn mai bun si mai linistit.

ATENTIE! Nu inveli, sub nicio forma, bebelusul cu paturici, pilote sau cearsaf, deoarece creste considerabil riscul de moarte subita a bebelusului. Acestia nu trebuie sa doarma inveliti pana la varsta de peste un an, cand acest risc incepe sa scada. Pe timp de iarna, cel mai bine folosesti pijamale groase care sa acopera si picioarele sau un sac de dormit. 

Pe timp de vara, cand afara este cald, este ideal sa racesti aerul din casa cu un aparat de aer conditionat. Pozitioneaza insa aparatul pe hol, unde copilul nu are acces, sau porneste-l inainte de a merge la culcare cu copilul. Inainte de a intra in camera, opreste aparatul. Tine minte ca bebelusul sau copiii  (la fel ca adultii, de altfel) nu trebuie sa stea in bataia directa a aerului conditionat. 

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Temperatura camera copii

Articole recomandate

Citeste si despre