IIS scade testosteronul la baieti

/ / Modificat: 2007-08-01
IIS scade testosteronul la baieti





 

Cercetatorii au descoperit ca baietii care sunt conceputi prin tehnica de fertilizare denumita injectie intracitoplasmatica de sperma (IIS) prezinta un nivel mult mai scazut de testosteron decat cei conceputi pe cale naturala.

IIS este principala metoda de tratare a infertilitatii la barbati. Specialistii au investigat daca functia testiculara deficienta a tatalui se mosteneste la copii prin acesta metoda.

Studiul a inclus 125 de baieti conceputi prin IIS, 120 conceputi prin fertilizare in vitro si 933 conceputi natural.

Cresterea lor a fost masurata la nastere si la varsta de 3 luni si au fost luate probe de sange de la mai mult de jumatate dintre ei la varsta de 3 luni.

Echipa a descoperit ca nivelul de testosteron din sange era mai mic la baietii conceputi prin IIS decat la cei conceputi natural. Baietii conceputi prin fertilizare in vitro (folosita pentru tratarea infertilitatii la femei) aveau un nivel normal al testosteronului.

Cercetatorii spun ca aceste rezultate arata ca deficienta celulelor de a produce testosteron la tata se mostenereste la copil.

Specialistii mentioneaza ca aceste studii trebuie continuate si confirmate de altele insa considera ca aceasta descoperire este ingrijoratoare deoarece IIS este folosita din ce in ce mai mult.

Sursa: Jurnalul de Endocrinologie si Metabolism Clinic, iulie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre