Himenoplastia nu este necesara si sigura

/ / Modificat: 2007-09-24
Himenoplastia nu este necesara si sigura





 

Colegiul American al Obstetricienilor si Ginecologilor avertizeaza ca procedurile cosmetice de "reintinerire vaginala", "vaginoplastie" sau chiar "revirginizare" nu sunt necesare din punct de vedere medical si nu exista nici o garantie ca sunt sigure, relateaza Reuters Health.

Specialistii au spus ca este inacceptabil ca aceste proceduri sa fie privite ca fiind de rutina. Aceste proceduri pot cauza complicatii cum ar fi infectii, senzatii alterate, dureri si cicatrici.

O astfel de procedura inseamna schimbarea formei labiilor, reconditionarea himenului si ingustarea vaginului. Specialistii spun ca unele femei sunt influentate si ajung sa creada ca au nevoie de aceste proceduri pentru ca sunt oarecum anormale.

Multe femei nu isi dau seama ca aspectul organelor vaginale externe este diferit de la femeie la femeie. Unele dintre aceste proceduri cum ar fi "reinnoirea vaginala" par sa fie modificari ale procedurilor traditionale in zona vaginului care deriva bineinteles din interventiile chirurgicale la care se apeleaza in cazul anumitor afectiuni.

Conditiile medicale care necesita intr-adevar interventie chirurgicala includ prolapsul pelvic, circumcizia feminina care modifica forma organelor genitale feminine si repararea unor anormalitati cauzate de dezechilibre hormonale.

Specialistii avertizeaza ca femeile trebuie sa inteleaga ca exista intotdeauna riscuri atunci cand vine vorba de o interventie chirurgicala si ca nu exista garantii cu privire la beneficiile lor.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

24 Septembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre