Gripa, o simpla raceala?

/ / Modificat: 2007-04-12
Gripa, o simpla raceala?





 

Sunt des intalnite cazurile in care datorita gripei, copii pot ajunge la spital si nu este vorba doar de cei care prezinta un mare risc si pentru alte afectiuni. “Gripa a fost considerata o boala a batranetii si a persoanei slabe, bolnave” – spune cercetatorul Dr. Susan E. Coffin. “In orice caz, am descoperit ca atat copiii sanatosi cat si cei bolnavi cronic pot fi afectati in mod serios de gripa”.

Coffin impreuna cu alti colegi au studiat la Spitalul pentru copii din Philadelphia 745 de copii internati diagnosticati cu gripa in ultimii 4 ani. Cercetatorii au determinat si raportat in jurnalul de pediatrie aproximativ 7 din 10.000 de copii spitalizati pe motiv de gripa. Varsta medie a fost sub 2 ani, iar mai mult de un sfert aveau mai putin de 6 luni. Aproape jumatate prezentau afectiuni precum astmul, bolile neuromusculare, neurologice sau boli de inima.

Concluzia studiului a fost ca acestia copii afectati de infectia cu gripa prezentau un mare risc de a dezvolta complicatii, fiind vorba inclusive de pneumonie sau probleme respiratorii. Cercetatorii spun ca acesti copii ce prezinta afectiunile sus mentionate sunt printre acei care trebuie sa dea o mare importanta vaccinarii pentru gripa.

12 Aprilie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre