Fertilizarea in vitro, interzisa femeilor obeze

/ / Modificat: 2007-11-14
Fertilizarea in vitro, interzisa femeilor obeze





 




Expertii spun ca femeilor obeze ar trebui sa li se interzica tratamentele de fertilizare in vitro, relateaza BBC News.

Specialistii sunt presati sa interzica astfel de tratamente femeilor cu un indice de masa corporala mai mare de 35. Daca acest indice scade pana sub 30, atunci fertilizarea este posibila. Dezbaterea pe aceasta tema izvoraste din teama ca tratamentul de fertilizare pe fondul obezitatii ar putea dauna atat mamei cat si fatului.

Obezitatea scade sansele unei femei de a concepe natural, dar si posibilitatea ca tratamentul de fertilizare sa aiba succes. De asemenea, riscul complicatiilor in timpul tratamentului de fertilizare si in timpul sarcinii este mai mare si pune in pericol atat sanatatea mamei cat si pe cea a copilului.

Printre complicatiile listate se numara si dificultatea de a le oferi o anestezie sigura femeilor obeze in timpul procedurilor, dar si probleme de vizualizare a ovarelor in timpul unltrasunetelor. Obezitatea creste, de asemenea, riscul unei femei de a pierde sarcina dupa tratamentul de FIV.

Specialistii considera ca aceste femei trebuie ajutate sa slabeasca pentru a primi ajutorul de care au nevoie ca sa ramana insarcinate. Asadar, tratamentul de FIV nu le este refuzat, dar trebuie sa se desfasoare in conditii cat mai favorabile.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

14 Noiembrie 2007



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre