Femeile din mediul urban au sani mai mari

/ / Modificat: 2007-11-27
Femeile din mediul urban au sani mai mari





 




Un nou studiu arata ca femeile care locuiesc in mediul urban au sani mai mari, relateaza CBC News.

Studii anterioare au descoperit ca un tesut foarte mare al sanilor, ceea ce inseamna ca sanii au mai mult tesut glandular decat grasime, inseamna ca o femeie este de 4 ori mai expusa la riscul de a dezvolta cancer de san.

Cercetatorii de la London Breast Institute au revizuit digital mamografiile a 617 femei cu varste cuprinse intre 29 si 87 de ani din mediul urban, suburban si rural. Ei au studiat 225 de mamografii ale femeilor din mediul rural, 135 din mediul suburban si 257 din mediul urban.

162 dintre mamografii au aratat ca sanii continea numai grasimi si nici un pic de tesut glandular; 187 prezentau densitati fibroglandulare imprastiate prin tesutul gras; 136 au fost considerate „dense in mod heterogen” si 133 erau extrem de dense.

31% din femeile din mediul rural aveau sani grasi in intregime in comparatie cu 26% din zonele suburbane si 22% din mediul urban. Cercetatorii spun ca femeile care locuiesc in orase trebuie sa isi faca mamografie mai des pentru a detecta din timp cancerul de san.

Specialistii avertizeaza ca sunt necesare mai multe studii privind cauzele densitatii sanilor inainte sa fie trase definiv concluzii.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

27 Noiembrie 2007



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre