Exercitiile intense pot duce la pierderea sarcinii

/ / Modificat: 2007-10-10
Exercitiile intense pot duce la pierderea sarcinii





 

Exercitiile fizice care implica un grad ridicat de efort, tripleaza sansele de pierdere a sarcinii, in primul trimestru.

A fost realizat un studiu pe un lot de 90.000 de femei gravide, in urma caruia s-a contatat ca femeile care practicau diferite sporturi cu mingia, jogging sau tenis, prezentau un risc mult mai mare de a pierde sarcina. De asemenea, un risc ridicat prezentau si femeile care insumau mai mult de 7 ore de exercitii fizice pe saptamana.

In ceea ce priveste inotul, nu s-a descoperit nici o legatura, si se pare ca nu are nici un efect daunator asupra sarcinii trecute de 18 saptamani.

In ciuda rezultatelor, specialistii sfatuies viitoarele mamici sa nu renunte complet la activitatile fizice. Acetea trebuie sa fie insa moderate, si le vor ajuta sa se simta mai bine pe parcursul sarcinii.

Pentru un numar restrans de femei gravide, exercitiul fizic nu este recomandat, in cazul in care exista complicatii ale sarcinii. In aceste cazuri insa, viitoarele mame vor fi atentionate de medic. Ca exercitii fizice, specialistii recomanda mersul pe jos si inotul.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

10 Octombrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre