Este OFICIAL: OMS recomanda ca bebelusii sa fie alaptati in timpul vaccinarii

/ / Modificat: 2019-06-19
Este OFICIAL: OMS recomanda ca bebelusii sa fie alaptati in timpul vaccinarii

Adevarul este ca problema vaccinarii la copii a provocat o mare dezbatere si acest lucru ii priveste pe toti parintii, deoarece micutii sufera foarte mult cand li se face injectia.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a luat pozitie fata de aceasta tema si a pregatit un document privind reducerea durerii provocate de vaccin.

Prin urmare, acum a devenit foarte clar ceva despre care s-a vorbit mult timp, dar nimeni nu a indraznit sa-l confirme in intregime.

Reduce durerea la vaccinuri la copii

In documentul publicat de OMS se spune oficial ca bebelusii care sunt alaptati in timp ce primesc vaccinul simt mai putin durerea.

Pentru a realiza acest efect trebuie ca micutul sa fie alpatat in timpul vaccinarii sau imediat dupa aceea.

Si pentru ca acum este oficial, asistentele medicale, atunci cand administreaza vaccinul trebuie sa-i permita mamei sa-si alapteze copilul pentru a reduce durerea.

Efectul calmant pe care il produce alaptarea atunci cand micutii primesc vaccinul, a fost sustinut de multi pediatri si mame care i-au verificat eficacitatea.

Importanta reducerii durerii cauzate de vaccinuri

Reducerea durerii in timpul vaccinarii nu numai ca fereste copilul de durere, dar il si impiedica sa simta teama, unul dintre factorii care duc la intarzierea sau evitarea vaccinarii.

Documentul publicat de OMS ofera si unele solicitari, astfel incat persoanele care fac vaccinul sa incerce sa evite o durere puternica.

Pentru asta, ele trebuie sa pastreze o atitudine calma si cooperanta, daca are de-a face cu un copil mic sau unul care este alaptat, apoi sa-l lase sa fie sustinut de persoana care il insoteste.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Oms Recomandari oms

Articole recomandate

Citeste si despre