Dr. Adrian Streinu Cercel, adevarul despre virusul gripal care ucide in Romania

/ / Modificat: 2019-01-29
Dr. Adrian Streinu Cercel, adevarul despre virusul gripal care ucide in Romania

Dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului "Matei Bals" din Capitala, atrage atentia ca rata infectiilor cu virus gripal, in acest an, este una la care specialistii nu s-au asteptat.

"Virusurile gripale sunt niste virusuri parsive. Ele, in fiecare an, isi schimba structura cate un pic. Nu prea stim exact in care parte a genomului isi schimba structura. Semnalul pe care il avem in momentul de fata cu aceste decese care au aparut la unele persoane ce nu aveau boli asociate ne pun un pic pe ganduri. Asta nu inseamna ca pana in momentul in care nu avem certitudini din punct de vedere genomic putem sa spunem ca este un virus mai agresiv sau mai putin agresiv, insa rata infectiilor intr-adevar este una la care nu ne-am asteptat", a precizat prof. Adrian Streinu Cercel, citat de dcnews.ro.

El a spus ca de vineri la praz si pana luni dimineata, la Institutul "Matei Bals" s-au prezentat 1.077 de pacienti, dintre care 511 au fost diagnisticati cu gripa.

"Ca este epidemie, ca nu este epidemie ma intereseaza mai putin. Eu trebuie sa ii asist, sa ii diagnostichez, sa ii tratez si daca pot sa ii fac bine. S-au luat masuri in spitalele care erau predispuse pentru acest lucru, cum sunt spitalele de boli infectioase, cum sunt cardiologiile, masuri de restrictionare a circulatiei pacientilor.

Aici lumea ar trebui sa inteleaga ca nu este bine sa te duci cu catelul si purcelul la spital. Daca ai o problema, merge o singura persoana, nu sta cinci ore ci sta cinci minute, dupa care paraseste incinta spitalului respectiv.

Asa ar trebui sa fie tot timpul regula. Daca o persoana vine la spital nu vine sa stea cu apartinatorii, vine sa se diagnosticheze, sa fie asistata de doctori si asistenta, sa primeasca o terapie corespunzatoare si, daca se poate, sa se faca bine”, a mai spus medicul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Epidemie Epidemie gripa

Articole recomandate

Citeste si despre