Alexandru Rafila, specialist in microbiologie: Cand va fi varful epidemiei de coronavirus

/ / Modificat: 2020-03-10
Alexandru Rafila, specialist in microbiologie: Cand va fi varful epidemiei de coronavirus

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila a anuntat ca varful epidemiei de coronavirus s-ar putea inregistra in lunile aprilie-mai.

Acesta se bazeaza pe modul in care evolueaza alte coronavirusuri cunoscute.

"Un doctor britanic spune ca punctul inflexiunii cred ca va fi prin luna aprilie, cand putem face o evaluare. Noi tot speram ca la vara va fi un miracol si transmiterea virusului se va face cu mai mare dificultate. 

Alte virusuri corona sunt mult mai sensibile la uscaciune si presupunem ca si acesta va fi la fel. Ramane sa vedem daca va fi asa. Varf in aprilie – mai dupa care in cursul verii va scadea, apoi in iarna va creste din nou. Probabil va fi o ciclicitate," a declarat Alexandru Rafila pentru Mediafax.

Cand va aparea vaccinul impotriva coronavirusului

Alexandru Rafila a anuntat ca un vaccin impotriva coronavirusului poate fi gata in trei luni, dar apoi urmeaza perioadele de testare.

"Noi speram la un vaccin. El poate sa fie gata in 3 luni, dar testarea clinica, in laborator pe animal, pe om dureaza in timp si nimeni nu se hazardeaza pentru ca nu e ca la Ebola unde era vorba de cateva sute de mii de locuitori," a precizat Alexandru Rafila, la emisiunea Marius Tuca Show.

4.018 de persoane au murit pana acum din cauza coronavirusului, la nivel global si au fost inregistrate 113.009 cazuri de infectare.

In Romania au fost confirmate 17 cazuri de coronavirus pana la acest moment.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr. alexandru rafila Epidemie Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre