Donald Trump a anuntat medicamentele care fac sa dispara coronavirusul

/ / Modificat: 2020-03-22
Donald Trump a anuntat medicamentele care fac sa dispara coronavirusul

Americanii au descoperit o combinatie de medicamente care functioneaza foarte bine impotriva noului coronavirus. "Hidroxiclorochina si Azitromicina, luate impreună, au sansa reala de a produce o mare schimbare in istoria medicinei", a anunat chiar presedintele SUA, Donald Trump.

Un studiu clinic efectuat pe 25 de pacienti cu coronavirus  cu hidroxilorochina, a avt rezultate promitatoare: dupa tratament, doar la 25% dintre pacienti virusul era in continuare prezent.

"FDA a reusit sa mute muntii din loc. Multumesc! Sa punem in folosinta imediat aceste medicamente. Oamenii mor, trebuie sa ne miscam repede", a punctat Donald Trump intr-un mesaj postat pe Twitter.

Anterior, si francezii anuntasera rezultate promitatoare avute cu Hidroxiclorochina si Azitromicina in lupta cu coronavirusul.

Ce este clorochina

Clorochina revine in prim plan dupa ce timp de 70 de ani a fost folosita pentru a trata malaria, reumatismul si alte afectiuni.

Studiul a demonstrat ca pacientii tratati cu hidroxiclorochina si azitromicina au invins virusul in jur de ziua a cincea, insa expertii atentioneaza ca este nevoie de studii aprofundate pentru a avea certitudini cu privire la eficienta tratamentului.

Gigantul farmaceutic Sanofi s-a oferit sa doneze ilioane de cutii de Plaquenil (un nume comercial pentru hidroxiclorochina) pentru a fi continuate testele privind efectele acestui medicament asupra coronavirusului.

Plaquenil, folosit si in Romania pentru tratarea pacienilor cu Covid-19

Si Institutul "Matei Balș" din Bucuresti a dezvoltat o schema de tratament bazată pe patru medicamente, intre care si Plaquenil. Pe lista se mai afla Tamiflu, Kaletra si Remdesivir. Schema de tratament cu Plaquenil se aplica pacientilor adulti, pentru forme medii si severe ale bolii. Niciunul dintre medicamente nu se gaseste "la liber" in farmacii.

Kaletra este un compus folosit in tratarea pacientilor cu HIV. Remdesivir este un medicament experimental sse distribuie doar cu acordul companiei producatoare.

Tamiflu, un inhibitor viral recomandat si in gripa sezoniera, se elibereaza doar cu reteta.

Taguri Coronavirus Covid - 19

Articole recomandate

Citeste si despre