Dietele de slabit nu sunt intotdeauna sanatoase

/ / Modificat: 2007-09-03
Dietele de slabit nu sunt intotdeauna sanatoase





 

Razboiul declarat kilogramelor in plus ne poate imbolnavi de constipatie si guta, ne avertizeaza nutritionistii, precizand ca regimurile de slabire drastice nu reprezinta cea mai buna solutie pentru a scapa de problemele cu greutatea.

Specialisti, citati de Adevarul, sustin ca aceste cure se bazeaza pe excluderea unor alimente sau pe limitarea aportului de calorii si nu fac decat sa le transforme in tinte imposibile.

Multi dintre cei care apeleaza la ele se plictisesc si renunta pe parcurs, reusind performanta de a acumula rapid kilogramele pierdute.

Inainte de a face acest pas trebuie sa stiti cateva lucruri cum ar fi ca efectele pe termen lung ale unei diete bogata in proteine si saraca in carbohidrati nu sunt cunoscute, insa o dieta zilnica privata de proteinele existente in carne, oua si branza favorizeaza aparitia bolilor de inima.

Multi spun ca atunci cand ne aflam la dieta, consumul de amidon trebuie interzis. Hrana bogata in amidon este insa o sursa de energie importanta pentru organismul nostru.

Totodata, ideea ca cina luata dupa ora 20.00 ingrasa se pare ca nu este adevarata. Nutritionistii spun ca nu conteaza ora la care mancam. Importante sunt consistenta meselor de peste zi si activitatea fizica pe care o depunem, deoarece de aceste aspecte depinde mentinerea unei greutati corporale normale.

De asemenea, multe dintre alimentele "light" sau fara grasimi au la fel de multe calorii ca si cele normale. Caloriile sunt aduse de aportul de zahar, faina sau amidon.

3 Septembrie 2007

Citeste mai multe pe Ziare.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre