De ce nu ar trebui sa le dai copiilor tai sucuri de fructe, potrivit unei noi cercetari

/ / Modificat: 2024-01-19
De ce nu ar trebui sa le dai copiilor tai sucuri de fructe, potrivit unei noi cercetari

Parintii ar trebui sa nu le mai dea copiilor sucuri de fructe, recomanda o noua cercetare.

Consumul unui pahar sau mai mult de suc de fructe 100% in fiecare zi poate fi legat de cresterea in greutate la copii. Cercetatorii spun ca descoperirile sustin indrumarile de limitare a consumului de suc de fructe pentru a preveni aportul de calorii in exces si pentru a preveni cresterea in greutate.

Cat de mult ingrasa sucul de fructe?

O trecere in revista a studiilor efectuate la copii sugereaza ca fiecare pahar de 237 ml de suc de fructe pe zi de suc de fructe 100 % a fost asociat cu un indice de masa corporala (IMC) mai mare cu 0,03. Cercetarea a constatat, de asemenea, ca copiii mai mici au prezentat o crestere in greutate mai mare decat copiii mai mari.

In randul studiilor care au urmarit adultii, sucul de fructe 100 la suta a fost asociat cu cresterea in greutate in randul studiilor care nu au tinut cont de aportul de calorii Acest lucru sugereaza ca excesul de calorii joaca un rol in aceasta legatura, spun cercetatorii.

Autorul principal, Michelle Nguyen, de la Universitatea din Toronto, Canada, a declarat: 

"Constatarile noastre sustin indrumarile de limitare a consumului de suc de fructe 100%, in special pentru copiii mai mici - sa consume fructe intregi in loc de sucuri de fructe."

Unii experti sugereaza ca sucul de fructe 100 la suta poate contribui la cresterea in greutate din cauza cantitatilor mari de zaharuri si energie. Aceste bauturi contin putine sau deloc fibre in comparatie cu forma de fructe intregi, ceea ce inseamna o satietate mai scazuta.

Constatarile, publicate in Jama Paediatrics, au analizat un total de 42 de studii, dintre care 17 in randul copiilor si 25 in randul adultilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sucuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre