Cum sa fii in forma dupa sarcina

/ / Modificat: 2008-02-19
Cum sa fii in forma dupa sarcina





 

Dupa sarcina si nastere atat viata cat si corpul tau vor suferi transformari majore, dar incet incet poti fi iar in forma.

 




Proaspetele mamici au nevoie de un plan simplu pentru a prelua controlul, fara a se ingrijora mult prea mult.

Este destul greu sa fii iar in forma dupa sarcina deoarece proaspetele mamici se simt coplesite, nu se mai simt atragatoare, simt nevoia de a manca dulciuri si intra direct in rolul de mama.

Cu cat lasi sa treaca mai mult timp dupa sarcina, cu atat ti se va parea mai greu. Probabil ca vei simti ca nu ai sa reusesti. In realitate, daca incepi prin a face mici schimbari, in loc de a incerca sa faci schimbari drastice, ai toate sansele sa obtii rezultate foarte bune.

Printre obiceiurile alimentare nesanatoase in pacatul carora cad proaspetele mamici intra snacksurile si mancarea comandata deoarece timpul pentru gatit este limitat. In plus, mamicile cauta un pic de rasfat in dulciuri.  

Pentru rasfatul proaspetelor mamici sunt recomandate nucile si semintele care contin zinc si care reprezinta un bun echilibru nutritional al zaharului din sange.

Revenirea in forma se poate face si fara vizitele la o sala de gimnastica, care pentru o proaspata mamica poate parea o misiune imposibila.

Sunt atatea modalitati in care poti fi in forma chiar acasa, mai ales avand in vedere ca timpul tau ca proaspata mamica, este limitat.

Unul din exercitiile cele mai simple pe care le poti face acasa, pentru a-ti readuce abdomenul la forma de dinainte de sarcina este sa tragi puternic aer in piept (sa sugi burta cat se poate de mult) si sa te menti asa timp de 10 secunde.

Acest exercitiu il poti face de cateva ori pe zi. Beneficul acestui exercitiu este nu numai ca tonifiaza muschii abdominali dar ajuta si la intarirea muschilor spatelui pentru a imbunatati postura.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

19 Februarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre