Copiii nascuti prin cezariana, in pericol

/ / Modificat: 2008-01-23
Copiii nascuti prin cezariana, in pericol





 




Exista din ce in ce mai multe dovezi ca cezariana la cerere, care se credea odata ca protejeaza sanatatea copilului, cazeaza un foarte mare rau nou-nascutilor care dupa operatie sunt trimisi imediat la terapie intensiva din cauza problemelor respiratorii, relateaza SMH News.

In plus, cu cat o femeie face mai multe operatii de cezariana cu atat sansele ca bebelusul ei sa aiba nevoie de terapie intensiva cresc.

De indata ce se nasc, bebelusii nu pot respira deoarece au ratat procesul de nastere vaginala care preseaza plamanii si provoaca multe schimbari fiziologice pentru ca nou-nascutul sa poata respira in noul mediu.

Cateodata, bebelusii sunt nevoiti sa respire cu ajutorul tubului de oxigen sau li se administreaza antibiotice pentru evitarea unei infectii pulmonare.

Studiul a fost realizat pe 97.000 de nasteri si cercetatorii ne spun ca una dintre concluzii este ca nasterile chirurgicale sunt asociate cu o rata crescanda a mortalitatii neonatale.

Un alt studiu publicat in British Medical Journal a facut descoperiri similare.

In timp ce majoritatea copiilor nascuti prin cezariana au probleme de sanatate moderate, unii necesita o gama variata de ingrijiri medicale in cadrul sectiei de terapie intensiva.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

23 Ianuarie 2008



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre