Copiii invata despre colesterol

/ / Modificat: 2007-08-14
Copiii invata despre colesterol





 

Conform unui studiu nou, niciodata nu e prea devreme pentru copii sa invete despre colesterol, relateaza WebMD Medical News.

Un grup de cercetatori finlandezi a descoperit ca acei copii care au invatat de mici despre dietele sarace in grasimi saturate, au prezentat un nivel normal de colesterol in sange pana la 14 ani, fara nici un efect negativ asupra dezvoltarii fizice.

Studii anterioare au aratat ca un nivel crescut de colesterol la copii ii predispune la arterioscleroza ceea ce ii expune la un risc crescut de infarct la maturitate.

Studiul a inclus 540 de copii carora li s–au recomandat diete si 522 care nu au fost consiliati deloc intre 7 luni si 14 ani.

La copiii care au tinut diete s-au inlocuit grasimile saturate cu cele nesaturate. In mare, copiii au fost sfatuiti sa consume maxim 200 miligrame de colesterol pe zi.

Specialistii au observat ca acei copii care au fost sfatuiti sa tina diete au continuat asa spre deosebire de copiii care nu au tinut niciodata diete.

Pana la varsta de 14 ani, copiii care au primit sfaturi de la medici privind alimentatia au prezentat un nivel mai scazut de colesterol decat ceilalti.

In plus, nu au existat diferente in dezvoltarea fizica, schimbarile de la pubertate sau varsta la care apare prima menstruatie in cazul fetelor.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

14 August 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre