Copiii infectati cu HIV pot trai mai mult

/ / Modificat: 2007-08-16
Copiii infectati cu HIV pot trai mai mult





 

Sute de mii de copii infectati cu HIV se nasc anual in lume, mai mult de 500.000 numai in 2006. Tratarea lor este dificila deoarece sistemul lor imunitar nu este dezvoltat pe deplin in primul an de viata ceea ce ii expune la riscul de a muri de SIDA mai devreme.

Peste tot in lume, acesti copii sunt tratati cu terapie de inversare a virusului, dar numai dupa ce arata semne de boala sau de imunitate scazuta.

Un studiu recent arata ca acesti copii pot trai mai mult daca sunt tratati imediat dupa nastere cu aceasta terapie chiar daca nu dau semne de boala, relateaza Medline Plus News. Cercetatorii au atras atentia si asupra faptului ca virusul HIV trebuie diagnosticat in primele 6 sau 12 saptamani de viata.

Acum ramane de vazut daca tratarea timpurie pe o perioada limitata poate incetini evolutia bolii. Medicii spun ca nu se recomanda tratarea continua a virusului HIV la bebelusi pentru ca le distruge complet sistemul imunitar si aceasta schimbare in abordarea bolii ar putea permite anumite pauze in care sistemul lor imunitar sa invete sa lucreze singur.

Aceste tehnici experimentale vor continua pana in 2011, dar rezultatele obtinute pana in 2007 sunt promitatoare pentru ca nou-nascutii infectati cu HIV au trait mai mult.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

16 August 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre