Chlamydia, afectiune comuna in sarcina

/ / Modificat: 2008-03-11
Chlamydia, afectiune comuna in sarcina





 

Apoximativ una din 7 femei tinere insarcinate este depistata cu infectia chlamydia, conform unui nou studiu realizat de un grup de cercetatori australieni, relateaza Reuters Health.

 




Ratele ridicate ale infectiei asimptomatice cu chlamydia, la femeile insarcinata cu varsta pana in 20 de ani, subliniaza importanta introducerii in grupul de teste prenatale si testul pentru depistarea infectiei cu chlamydia.

Cercetatorii au revizuit rezultatele testelor unui lot de 365 de femei insarcinate, dintre care 212 au fost testate pentru depistarea infectiei cu chlamydia in cadrul grupului de teste prenatale.

In urma analizei, cercetatorii au stabilit ca 13.7% dintre gravidele, participante la studiu, cu varste pana in 20 de ani, au fost depistate cu infectie genitala cu chlamydia, in comparatie cu un procent de 9. 4% din femeile de toate varstele care au efectuat acelasi test.

Nu s-au inregistrat asociatii semnficative intre paritate, numarul partenerilor sau folosirea prezervativului, dar asta poate fi determinata si de numarul mic de persoane participante la studiu.

Chlamydia genitala poate avea un impact advers asupra sarcinii si poate duce la nastere prematura. Daca este nu este diagnosticata poate supune bebelusul la un risc ridicat de conjunctivita sau pneumonie.

Testarea este simpla iar tratamentul este foarte eficient cu o singura doza de antibiotice.

Cercetatorii conclud ca sunt necesare mai multe investigatii pentru a determina momentul oportun de testare si poate chiar testare repetata, la gavidele tinere.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

11 Martie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre