Cel mai amplu studiu, despre efectele nocive ale bauturilor indulcite

/ / Modificat: 2019-09-20
Cel mai amplu studiu, despre efectele nocive ale bauturilor indulcite

Concluzia celui mai amplu studiu realizat pe tema efectelor negative ale consumului de bauturi carbogazoase arata ca doua sau mai multe pahare de bauturi indulcite cu zahar sau alti indulcitori artificiali consumate zilnic pot duce la un risc ridicat de deces.

La cercetare au participat peste 450.000 de persoane, din zece tari europene, pe o perioada de opt ani de zile. Astfel, specialistii din cadrul Agentiei Internationale de Studiu asupra Cancerului din Lyon, Franta, au colectat informatii de la cele 451.743 persoane, intre anii 1992-2000, analizand statistic informatiile dupa alti 16 ani, perioada in care 41,693 dintre acestea au decedat.

Afectiunile care duc la deces

Potrivit concluziilor specialistilor, consumul zilnic a doua sau mai multe pahare de suc indulcit este asociat pozitiv cu decesul cauzat de afectiuni cardio-vasculare, iar consumul a unul sau mai multe de pahare de suc zilnic este corelat cu decesul cauzat de afectiuni digestive.

"In acest studiu, consumul ridicat de bauturi indulcite cu zahar sau cu alti indulcitori artificiali a fost asociata cu riscuri ridicate de deces din toate cauzele. Corelatii pozitive au fost observate si intre consumul de bauturile indulcite cu zahar si decesele cauzate de afectiuni digestive precum si intre consumul de bauturi indulcite cu indulcitori artificiali si decesele cauzate de afectiuni cardio-vasculare," arata autorii studiului.

Cercetatorii sustin ca nu au identificat nicio corelatie intre consumul de bauturi carbo-gazoase si decesele provocate de cancer. Potrivit acestora cantitatea de suc ce ar putea fi consumata fara riscul unor afectiuni severe este de un pahar pe luna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bauturi carbogazoase

Articole recomandate

Citeste si despre