Ce arata probele exudat ale elevilor de la liceul "Gheorghe Lazar"

/ / Modificat: 2019-04-22
Ce arata probele exudat ale elevilor de la liceul

Directia de Sanatate Publica Bucuresti a anuntat ca toate probele de exudat recoltate de la elevii liceului "Gheorghe Lazar", unde o fata diagnosticata cu meningita meningococica fulminanta a murit, au iesit negativ.

Concret, este vorba de 61 de probe. La Institutul "Matei Bals" s-au mai prezentat alti 18 copii in weekend, carora li s-au recoltat probe, a informat Ministerul Sanatatii. "Aceste noi analize vor fi gata marti", arata institutia.

Autoritatile sustin ca astfel de cazuri sunt rare in Romania. Ultima raportare a Institutului National de Sanatate Publica arata ca, la nivelul anului 2017 au fost 63 de imbolnaviri si 13 decese la nivel national.

20% din populatie, purtatoare de meningococ

La copii, meningita bacteriana e produsa, in cele mai multe dintre cazuri de trei bacterii: Haemophilus influenzae, Streptococcus pneumoniae si meningococul. Acesta din urma duce la aceasta infectie fulminanta. Daca nu este recunoscuta din primele ore, devine necontrolabila din punct de vedere medical", a completat profesorul Rafila.

Intre 10% si 20% din populatie este purtatoare de meninfococ, dar nu face boala.

"Acestia sunt purtatori, pur si simplu, dar cateodata cei care sunt receptorii acestui germene au un profil imun diferit si atunci fac infectii fulminante care duc la deces", a spus profesorul Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, potrivit Adevarul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Meningita

Articole recomandate

Citeste si despre