Cauzele pierderii de sarcina greu de depistat

/ / Modificat: 2008-03-06
Cauzele pierderii de sarcina greu de depistat





 

Femeile care au trecut prin incercarea grea a unei pierderi de sarcina deseori cauta cu disperare indicii despre ce s-a intamplat, despre ce pot face diferit daca viitoare, insa cauzele pierderii de sarcina greu de depistat.

 




Un studiu recent arata ca doua cani de cafea pe zi dubleaza riscul pierderii de sarcina, insa un al studiu arata ca un consum moderat de cafea in sarcina nu prezinta nici un risc.

Oricum ar fi, o serie de probleme pot sabota dezvoltarea fatului si daca gravidele stiu care le sunt optiunile ar putea sa afle macar o parte din raspunsuri.

Majoritatea pierderilor de sarcina apar in primul trimestru si 60% dintre acestea sunt puse pe seama unei erori genetice aleatorii la nivelul ovulului, spermei sau diviziunii celulare. Si in aceste cazuri ingrijirea prenatala sau precautiile nutritionale nu pot face nici o diferenta.

Chiar daca bebelusul este sanatos din pucnt de vedere genetic, sunt alte probleme care pot afecta sarcina. Unele dintre aceste probleme pot fi investigate, depistate si tratate.  

Printre lucuruile pe care femeile le pot face pentru a gasi explicatii se numara si o analiza a fatului pierdut, daca acesta poate fi salvat. Prezenta unor anomalii poate explica pierderea de sarcina. Este insa foarte important ca ambii parinti sa faca testele genetice, pentru a putea depista daca problema poate sa reapata.

Dupa o a doua pierdere de sarcina, mama ar trebui testata pentru dereglari hormonale, inclusiv tiroida, prolactin si progesteron dar si pentru sindromul ovarelor polichistice. Bolile autoimune precum sindromul anticorpilor antifosfolipidici, pot cauza formarea de cheaguri de sange in placenta, Infectiile bacteriene pot de asemenea contracara sarcina,  o anormalitate uterina poate limita spatiul pentru fat.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

06 Martie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre