Cat suc au voie copiii pe zi. Sfatul Mihaelei Bilic pentru toti parintii

/ / Modificat: 2023-03-22
Cat suc au voie copiii pe zi. Sfatul Mihaelei Bilic pentru toti parintii

Sucul este una dintre bauturile preferate ale copiilor, insa medicii atrag atentia ca acesta trebuie consumat cu moderatie, deoarece contine foarte mult zahar si predispune la obezitate. De asemenea, sucul poate ataca smatul dintilor. 

„Consumul de suc, chiar și natural, nu trebuie să depășească jumătate de pahar / zi. Băutura ideală pentru copii este apa, iar fructele trebuie mâncate ca atare, mestecate”, spune Mihaela Bilic. Zahărul și mierea sunt și ele iubite de copii, dar tot ele predispun la îngrășare și dezvoltă preferința pentru gustul dulce. Cele mai sănătoase deserturi, conform nutriționistului, sunt fructele, plăcintele, înghețata și deserturile pe bază de lapte.

Pentru o creștere sănătoasă e nevoie ca alimentația să fie variată, cu produse hrănitoare, care să acopere nevoile organismului. Asta înseamnă că cel mic trebuie să mănânce ouă, carne și pește, făinoase, leguminoase și produse lactate. La copii creșterea în greutate se face cu o medie de două – trei kg / an, iar în înălțime câștigă șase – opt cm / an.

„Se acordă atenție și diversificării gustului, copiii trebuie să se obișnuiască cu o paletă largă de arome si consistențe alimentare. Până la cinci ani porția corectă pentru un copil este jumătate din porția unui adult. După această vârstă porția va crește la 2 / 3 din porția adulților. Copiii nu pot și nu trebuie forțați să mănânce, ei vor fi încurajați să asculte semnalele transmise de propriul corp. Mâncarea nu trebuie transformată în recompensă, pedeapsă sau mijloc de alungare a plictiselii, tristeții și supărării”, scrie nutriționistul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mihaela bilic nutritie

Articole recomandate

Citeste si despre