Carvedilol nu ii ajuta pe copiii cu atac de cord

/ / Modificat: 2007-09-13
Carvedilol nu ii ajuta pe copiii cu atac de cord





 

Un nou studiu arata ca un medicament nou din clasa beta-blocantilor, Carvedilol, este eficient in tratarea crizelor cardiace la adulti, dar nu si la copii, relateaza Reuters Health.

Specialistii spun ca atacul de cord nu este o boala des intalnita si se manifesta complet diferit la copii. Adultii sufera de atac de cord, o pierdere progresiva a abilitatii inimii de a pompa sange din cauza disfunctiei arterei coronare. Copiii se imbolnavesc foarte rar de aceasta boala si este cauzata fie de probleme ale muschilor inimii fie de probleme legate malformatii genitale.

Dintre 103 copii carora li s-a administrat Carvedilol, in 56% din cazuri s-a inregistrat o ameliorare, 19% din cazuri nu au inregistrat nici o schimbare si 24% din copii au suferit o agravare a bolii. Dintre cei 54 care au primit tratamentul conventional si un placebo, in 56% din cazuri boala s-a ameliorat, in 30% din cazuri s-a agravat si 15% nu au inregistrat nici o schimbare.

Specialistii spun ca nu este exclus ca acest medicament sa ii ajute pe unii dintre copiii cu atac de cord. O analiza a subgrupelor de pacienti a aratat ameliorari la copii care aveau probleme cu ventriculul stang. Au adaugat ca sunt necesare si alte studii mai mari pentru a demonstra ca intr-adevar medicamentul este bun pentru unii copii si ca aceste studii sunt greu de efectuat.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

13 Septembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre