Bebelus nascut in timpul unei operatii pe cord

/ / Modificat: 2008-02-05
Bebelus nascut in timpul unei operatii pe cord





 

Bebelusul pe nume Miracle a venit pe lume in timpul unei operatii pe cord. Mama sa se afla in travaliu cand inima sa a incetat sa bata si a trebuit sa fie operata pe cord de urgenta.

 




Proaspata mamica, foarte emotionata, povesteste ca a fost intr-adevar un miracol venirea pe lume a micutei sale, mai ales ca aceasta a trebuit sa urmeze un tratament de fertilizare in vitro pentru a ramane insarcinata.

Miracle a fost speciala inca de la inceput, micuta fiind singura care a surpavietuit din cei patru embrioni implantati.

Medicul obsterician care a efectuat operatiea de cezariana a declarat ca momentul a fost unic deoarece este vorba de un caz foarte special in care se efectueaza simultan doua operatii de aces gen.

In lumea intreaga, in ultimii 25 de ani, sunt inregistrate doar 40 de cazuri asemanatoare in care au fost efectuate simultan o nastere prin cezariana si o operatie pe cord. Dintre acestea, doar in 18 cazuri atat mama cat si copilul au supravietuit.

O intreaga echipa de chirurgi a participat la operatie. Intai a fost adusa pe lume Miracle, in mai putin de o ora si apoi a urmat operatia pe cord, care a durat opt ore.

Nici intervetia pe cord nu a fost una simpla deoarece medicii chirurgi au trebuit sa repare o ruptura extrem de periculoasa la nivelul celui mai mare vas de sange din aorta.

Medicii au trebuit sa dereneze sangele din organism, sa reparte anevrismul si apoi sa reintroduca sangele in organism.

Cuplul a decis ca pentru fiecare zi din viata fetitei lor Miracle, sa doneze un dolar catre fundatia "Heart and Lung" . Micuta Miracle Astra Alice Alfreda Follett, va ramane la spitalul universitar Alberta pentru cateva saptamani pana va creste in greutate, deoarece s-a nascut prematur cu 5 saptamani.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

05 Ianuarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre