AVERTISMENTUL ministrului francez al Sanatatii: Medicamentele care pot AGRAVA infectia cu coronavirus

/ / Modificat: 2020-03-15
AVERTISMENTUL ministrului francez al Sanatatii: Medicamentele care pot AGRAVA infectia cu coronavirus

Autoritatile sanitare franceze avertizeaza ca antiinflamatoarele folosite in tratarea COVID-19 pot agrava boala si ca ar trebui administrat paracetamol, nu ibuprofen sau cortizon.

Este mesajul transmis de minitrul francez al Sanatatii, Olivier Véran pe contul sau de Twitter, citat de Le Figaro.

"Administrarea de antiinflamatoare (ibuprofen, cortizon etc) poate fi un factor in agravarea infectiei. In caz de febra, luati paracetamol. Daca deja luati medicamente antiinflamatoare, cereti sfatul medicului," a transmis ministrul francez, care este medic neurolog. 

De ce este bun paracetamolul

Oficialii din sanatate subliniaza ca medicamentele antiinflamatoare sunt cunoscute ca fiind un risc pentru cei cu boli infectioase, pentru ca acestea tind sa diminueze raspunsul sistemului imunitar al organismului. 

Ministrul Sanatatii a adaugat ca pacientii ar trebui sa aleaga paracetamol pentru ca "reduce febra fara a contraataca inflamatia."

Olivier Véran a mai spus ca evolutia si raspandirea coronavirusului este "rapida si reala," dar ca 98% dintre cei bolnavi au fost vindecati. Franta a inregistrat pana acum 5.000 de cazuri de infectare si 91 de decese.

In Romania, numarul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 131, iar 9 s-au vindecat. In aceste conditii, tara noastra a intrat in scenariul 3, iar de luni, 16 martie, va fi decratata starea de urgenta.

Articole recomandate

Citeste si despre