Apa sarata combate raceala la copii

/ / Modificat: 2008-01-22
Apa sarata combate raceala la copii





 

Conform unui nou studiu, curatarea nasului cu apa sarata special conceputa, imbunatateste simptomele de raceala ale copiilor si poate preveni reaparitia infectiilor de acest tip, relateaza HealthDay News.

 




Medicii specialisti declara ca este foarte mediatizata importanta spalarii zilnice pe dinti, dar din pacate nasului nu i se acorda atentia necesara.

Studiul vine ca o confimare a ceea ce multi medici deja stiu si acesta declara ca recomanda acest tip de terapie de foarte mult timp.

Aceasta alternativa la medicamentele tipice pentru raceala vine la timp, avand in vedere ca saptamana trecuta FDA a tras un semnal de alarma in privinta administrarii medicamentelor de raceala la bebelusi .

Aceasta tehnica ar putea oferi o alternativa de tratament holistica a medicamentelor traditionale si are avantajul de a avea foarte putine efecte secundare si de a nu contribui la problema rezistentei la antibiotice.

Studiul a fost realizat pe un lot de 400 de copii, cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani care erau bolnavi de raceala sau gripa.

Copiilor li s-a administrat in mod aleatoriu fie tratamentul medicamentos standard impreuna cu spray-ul nazal cu apa sarata sau doar tratamentul medicamentos standard.

Spray-ul nazal a fost administrat in prima faza de 6 ori pe zi timp de 8 saptamani iar apoi de 3 ori pe zi timp de 4 saptamani.

Dupa ce-a de-a opta saptamana de tratament cu spray-ul cu apa sarata, pacientii aveau nasucul desfundat si nici nu mai prezentau scurgeri nazale iar tusea si durerile de gat au fost reduse.

De asemenea, tot dupa 8 saptamani, doar 9% dintre copiii care au urmat tratamentul cu spray mai foloseau medicamente pentru reducerea febrei, in comparatie cu 33% dintre copiii care au urmat tratamentul standard.

In privinta acestei metode de tratament mai trebuie facute cercetari dar rezultatele inregistrate pana acum ofera foarte bune sanse ca medicamentul sa fie comercializat pe piata farmaceutica.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

22 Ianuarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre