Alexandru Rafila: "Vom avea undeva intre 10.000 si 12.000 de cazuri, poate chiar mai mult"

/ / Modificat: 2020-04-16
Alexandru Rafila:

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, spune ca in prezent epidemia de coronavirus din Romania se situeaza intr-o "zonă de platou," pentru ca avem in jur de 300 de cazuri noi zilnic, cu mici variatii. 

Chiar daca acest bilant arata o stabilizare a situatiei, specialistul atrage atentia ca este prematur sa fie trasa asemenea concluzie. 

"Asteptam perioada aceea, intre 25 aprilie si 1 mai, ca sa putem sa vedem daca intr-adevar ne aflam in zona aceasta de platou sau vom asista la o creștere vertiginoasa a numarului de cazuri. La o saptamana - 10 zile de la Paste, vom avea undeva intre 10.000 si 12.000 de cazuri, poate chiar putin mai mult," a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Exista multe cazuri nediagnosticate

Alexandru Rafila a mai precizat ca in afara de cazurile diagnosticate, cu siguranta, exista un numar substantial de cazuri cu forme asimptomatice.

"Acest lucru il vom sti abia peste cateva luni, cand vom face un studiu de seroprevalenta la nivel national care sa ne arate ce procent din populatie a trecut prin boala, adica sa vedem cati dintre concetatenii nostri au anticorpi - ceea ce echivaleaza cu trecerea prin boala," a subliniat reprezentantul Romaniei la OMS.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr. alexandru rafila

Articole recomandate

Citeste si despre