Alexandru Rafila, socat de cazul Alexandrei: "Indiferent cat va plati acest spital, Alexandra a murit, iar ea putea sa traiasca

/ / Modificat: 2023-10-13
Alexandru Rafila, socat de cazul Alexandrei:

Ministrul Sanatatii s-a aratat socat de cazul Alexandrei de la Botosani, tanara care a murit pe patul de spital in urma unei sarcini oprite din evolutie. 

Oficialul a marturisit ca, din pacate, in acest caz a fost vorba despre mai intai de toate despre lipsa de umanitate, nu de profesionalism. 

Alexandra a murit pe patul de spital din Botosani, unde ajunsese in urma unei sarcini oprite din evolutie. Desi avea dureri groaznice, tinerei i s-a spus ca trebuie sa astepte pana a doua zi, cand va fi operata de medicul care va ajunge la munca. Femeia era mama a trei copii. 

Ministrul Sanatatii a fost intrebat cum este posibil ca in anul 2023 o pacienta insarcinata sa ramana fara aer intr-un spital.

„Este un caz care m-a socat. E o lipsa de umanitate, nu de profesionalism. Apare o zona pe care trebuie sa o accesam si sa o imbunatatim. Nu e doar de competenta medicilor, ci si de modul in care aceasta competenta este exercitata”, a declarat Alexandru Rafila.

„In momentul de fata exista o actiune in curs a familiei impotriva spitalului. Sigur ca justitia va hotari eventualele despagubiri materiale. Opinia mea – nu sunt preocupat de aceste despagubiri – este ca, indiferent cat va plati acest spital, Alexandra a murit, iar ea putea sa traiasca si sa isi creasca copiii”, a punctat Alexandru Rafila.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Stiri Stiri

Articole recomandate

Citeste si despre