Alexandru Rafila: "Numarul real al cazurilor de coronavirus poate fi de 10 ori mai mare"

/ / Modificat: 2020-03-19
Alexandru Rafila:

Numarul cazurilor de imbolnaviri cu coronavirus a ajuns la 277 in acest moment in Romania, iar 25 de persoane s-au vindecat. 

Autoritatile au luat in calcul scenariul in care numarul celor infectati cu COVID-19 va ajunge chiar la 10.000.

Presedintele Societatii de Microbiologie, Alexandru Rafila, atrage atentia si spune ca numarul de cazuri care exista acum in Romania este chiar mai mare. 

"Numarul real de cazuri cu coronavirus poate fi de 10 ori mai mare in acest moment," a spus Alexandru Rafila intr-o interventie telefonica la Digi24.

In ultima decada a lunii aprilie va fi varful de cazuri noi zilnice

Acesta a mai precizat ca sunt persoane infecatate fara simptome, iar "o astfel de persoana, fara sa stie, poate sa transmita boala."

Fata de miercuri, 18 martie, astazi s-au mai inregistrat alte noi 17 cazuri de persoane bolnave de coronacirus. 

"Nu este relevanta aceasta cifra. Arata ca cei care au venit in tara au inceput sa se imbolnaveasca, la fel si cei care au intrat in contact cu persoane infectate. Ne aflam pe un trend crescator, asteptat. Suntem cu 3-4 sapatamani in urma Italiei in privinta curbei de expansiune. In ultima decada a lunii aprilie va fi varful de cazuri noi zilnice," a mai precizat Rafila la Digi24.

Vaccinul impotriva COVID-19 nu apare mai devreme de un an

Seful epidemilogilor a transmis ca oamenii nu trebuie sa astepte prea curand un vaccin impotriva COVID-19, desi multi specilisti din tarile dezvoltate ale lumii incearca sa gaseasca antidotul care sa tina la distanta noul virus.

"Un medicament eficient impotriva coronavirusului poate aparea in cateva luni, iar un vaccin va iesi pe piata abia intr-un an sau chiar un an si jumatate," potrivit lui Alexandru Rafila.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr. alexandru rafila Coronavirus Vaccin

Articole recomandate

Citeste si despre