Alergiile la alune apar la varste fragede

/ / Modificat: 2007-12-05
Alergiile la alune apar la varste fragede





 




Cercetatorii spun ca alergiile la alune si alte mancaruri apar la copii de la varste fragede din motive care sunt inca neclare. Ei ii sfatuiesc pe parinti sa amane expunerea la alune a copiilor care sunt sensibili, relateaza Reuters Health.

Intr-un studiu care a inclus 140 de copii cu alergie la alune, varsta medie la care a a avut loc prima reactie alergica a fost 14 luni la copiii nascuti intre 2000 si 2005, in comparatie cu 22 si 24 de luni la copiii alergici nascuti intre 1988 si 1999.

Specialistii spun ca reactiile alergice pot fi tratate mai usor atunci cand copiii sunt mai mari. Ei isi pot da seama imediat daca au o senzatie ciudata in gura. De aceea, este bine sa amanam expunerea copiilor la produsele care contin alune mai ales daca un copil este mai sensibil.

Daca intr-o familie esxista un istoric dealergiila alune, se recomanda amanarea expunerii la alune pana la varsta de 3 ani. Studiile au aratat ca pana la 1% din copii au o alergie la mancare.

Sunt necesare mai multe studii pentru a determina de ce cazurile de alergie la alune cresc si, mai important, cum poate fi oprita aceasta crestere.

O treime din persoanele cu alergie la alune au reactii severe cum ar fi probleme respiratorii, o scadere mare a tensiunii arteriale si probleme gastrointestinale.

De obicei, o reactie alergica are loc la cateva secunde de la ingestie sub forma unei eruptii care produce mancarime sau umflarea pielii urmata de simptome respiratorii si voma.

Sfatul specialistilor este ca acele familii unde exista riscul de aparitie al alergiilor sa aiba la indemana un antihistaminic si persoanele alergice sa primeasca ingrijire medicala.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

5 Decembrie 2007



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre