Alaptarea reduce riscul alergiilor alimentare

/ / Modificat: 2007-11-19
Alaptarea reduce riscul alergiilor alimentare





 

Alaptarea in primele luni de viata se pare ca actioneaza ca un scut de protectie impotriva aparitiei alergiilor alimentare.

 




Cercetatorii au descoperit o serie de posibile strategii de evitare a alergiilor alimentare.

Descoperirile includ evitarea anumitor produse in timpul sarcinii si al alaptarii, a formulelor hipoalergenice, intarzierea introducerii in alimentatia bebelusului a produselor alergenice si probiotice.

O recenzie a mai bine de 18 studii, evidentiaza efectul protector al alaptarii pe o durata de cel putin 3 luni la copiii care prezinta un risc ridicat de atopie (predispozitia genetica de dezvoltare a unor alergii).

Pentru copiii care prezinta un grad ridicat de risc, cercetatorii ofera o serie de recomandari:

  • In timpul sarcinii si al alaptarii trebuie evitat consumul de alune, de orice fel.

  • Laptele praf cu care este suplimentata alaptarea trebuie sa aiba o formula hipoalergenica.

  • Hranirea cu mancaruri solide a copiilor care prezinta acest risc, trebuie amanata pana la varsta de 6 luni.

  • Laptele si ouale nu trebuie introduse in alimentatie pana la varsta de 1 an, iar alunele pana la varsta de 3 ani.

  • La aparitia primelor semne de alergie alimentara trebuie intervenit imediat.

    Cercetatorii atrag atentia asupra faptului ca alergiile trebuie considerate ca fiind o potentiala cauza a simptomelor gasterointestinale sau dermatologice a pacientilor.

    Gabriela Hotareanu

    Redactor Copilul.ro

    19 Noiembrie 2007

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre