Boli infectioase

Tetanosul

Tetanosul Tetanosul este o boala infectioasa acuta caracterizata prin intoxicatia sistemului nervos in urma contractarii bacteriei C. Tetani. Simptomele sunt caracterizate in principal prin spasme musculare, dificultati de respiratie sau rigiditate localizata in diverse zone. Cea mai buna metoda de protejare impotriva acestei afectiuni este imunizarea copilului prin vaccinare. Tetanosul este o afectiune medicala cauzata de intoxicatia sistemului nervos central cu toxina produsa bacteria Clostridium Tetani. Aceasta este inrudita cu bacteria care provoaca gangrena sau botulism. Bacteria in cauza se gaseste peste tot, in special in pamant, praf, intestinele animalelor, dar si ale oamenilor si...

Virusul Epstein-Barr

Virusul Epstein-Barr Virusul Epstein Barr cauzeaza binecunoscuta mononucleoza infectioasa (boala sarutului) si sta la baza altor forme de infectii frecvente. Acesta face parte din familia virusurilor herpetice si este contagios. Aproape toata lumea se infecteaza cu acest virus cel putin o data in viata. Virusul ramane in sange tot restul vietii, chiar daca este inactiv in cea mai mare parte a timpului.

Cum apare infectia cu Epstein-Barr?

Infectia Epstein-Barr apare din cauza patrunderii in organism a virusului cu acelasi nume. Virusul infecteaza celulele albe din corp care au rolul de a lupta cu infectiile. El face parte din familia virusurilor herpetice.

Este foarte contagios si se...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul