Boala care a umplut spitalele din Romania. Cei mai afectati sunt copiii cu varsta intre 1 si 5 ani

/ / Modificat: 2024-01-19
Boala care a umplut spitalele din Romania. Cei mai afectati sunt copiii cu varsta intre 1 si 5 ani

Infectiile respiratorii au umplut camerele de garda ale spitalelor din Romania. Numarul virozelor a crescut alarmant, iar medicii abia mai fac fata valului. 

Cei mai afectati sunt copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 5 ani. Copiii au revenit in colectivitate dupa vacanta de sarbatorile, iar virusurile s-au transmis mult mai usor. 

La Urgente ajung zilnic intre 180 si 200 de copii. Jumatate din acestia sunt diagnosticati cu infectii respiratorii, cele mai multe fiind produse de rinovirusuri. Exista cazuri izolate si de COVID-19 sau virus sincitial respirator.

Pentru virusurile care nu exista vaccinuri, medicii recomanda cat mai multa preventie, iar pentru asta este nevoie de o igiena corespunzatoare, cel mai important fiind spalatul pe maini. 

In cazul in care apar simptome precum tuse, nas infundat, febra, medicii ii sfatuiesc pe parinti sa administreze tratament acasa celor mici, trei-patru zile, iar in cazul in care simptomele nu se amelioreaza, iar febra continua sa fie mare, sa se prezinte cu copiii la spital. 

De asemenea, medicii nu le recomanda parintilor administrarea de antibiotice. 

In toata aceasta perioada, daca au simptome, parintii sunt sfatuiti sa-i tina pe cei mici acasa si sa nu-i duca la gradinita.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Boli Boli copii Spitale copii

Articole recomandate

Citeste si despre