Acupunctura scade durerile menstruale

/ / Modificat: 2008-03-11
Acupunctura scade durerile menstruale





 




Un nou studiu realizat in Germania arata ca acupunctura poate ajuta la scaderea durerilor menstruale si la imbunatatirea calitatii vietii unora dintre femei, relateaza MSNBC News.

Dr. Claudia M. Witt de la Charite University Medical Center din Berlin este de parere ca studiul arata ca acupunctura este benefica pentru femei. Medicamentele non-steroidale anti-inflamatoare sunt tratamentul standard pentru durerea menstruala, dar au foarte multe efecte secundare. S-a dovedit ca acupunctura si acupresiunea ajuta si in tratarea altor tipuri de durere, asadar cercetatorii au testat daca acupunctura poate fi folosita ca tratament impotriva dismenoreei.

Grupul studiat a fost alcatuit din 201 femei care au fost de acord sa fie impartite in doua grupe: o grupa tratata prin acupunctura si o grupa care nu a primit nici un tratament.

Dupa 10 luni de tratament, care a inclus o medie de 10 sedinte, nivelul durerii se afla undeva la 3,1 puncte in grupa cu acupunctura in comparatie cu 5,4 in grupul de control pe o scara de la 1 la 10, 10 reprezentand cele mai acute dureri.

Dintre femeile care au primit acupunctura, 63,4% au raportat o scadere a simptomelor cu 33%, fata de doar 24% dintre femeile din grupul de control.

Pe baza descoperirilor, cercetatorii au ajuns la concluzia ca "acupunctura ar trebui sa fie considerata o optiune viabila in tratarea acestor pacienti."

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

11 Martie 2008



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre