A descoperit ca are o boala rara, imediat dupa ce a nascut. Astfel de sarcini apar o data la 50.000

/ / Modificat: 2022-06-03
A descoperit ca are o boala rara, imediat dupa ce a nascut. Astfel de sarcini apar o data la 50.000

Darlene Lynch este o tanara mama care cu un ochi rade si cu altul plange. Femeia a aflat ca are o tumora care ii pune viata in pericol, la scurt timp dupa ce a nascut. Acum se lupta sa traiasca, iar cazul ei a facut inconjurul lumii.

Darlene a avut ceea ce, in lumea medicala, se numeste sarcina molara. In aceste cazuri, embrionul nu se dezvolta corespunzator, iar in loc de o sarcina normala, apare o tumoare care creste si pune in pericol viata femeii. Majoritatea acestor tipuri de tumori sunt benigne si se trateaza chirurgical, insa exista si cazuri in care pot duce la aparitia cancerului.

Semnele care au trimis-o la spital

Darlene, in varsta de 32 de ani si partenerul ei au devenit parintii unui baietel in decembrie anul trecut. Atunci cand a ramas insarcinata, medicii au crezut initial ca este vorba despre o sarcina gemelara, insa tanara a nascut un singur copil. La doua luni si jumatate de la nastere, a inceput sa aiba hemoragii severe, care au trimis-o de urgenta la spital. Acolo, medicii i-au spus ca, cel mai probabil a avut gemeni, insa celalalt bebelus nu s-a dezvoltat si nici nu a fost eliminat embrionul.

Dupa investigatiile initiale, medicii i-au spus lui Darlene ca are o forma de tumoare precanceroasa si ea aproape ca a rasuflat usurata. Mai tarziu, medicii aveau sa-i dea vestea proasta: tanara mamica suferea de fapt de o forma rara de cancer. Diagnosticul pe care l-a primit este coriocarcinom si afecteaza una din aproximativ 50.000 de femei insarcinate.

Femeia este originara din Irlanda, dar locuieste in Australia, unde face acum tratamente si se lupta pentru viata ei, dupa ce cancerul i s-a raspandit si la plamani. La controlul efectuat in luna martie a primit totusi o veste buna: tumorile s-au injumatatit, semn ca tratamentul da rezultate.

„Cand oncologul a spus ca este cancer, partenerul meu a fost mult mai suparat decat mine pentru ca eu ma asteptam cumva la un astfel de diagnostic. Cred ca in mintea mea stiam deja, asa ca ma gandeam ce voi face in continuare. Medicii nu sunt siguri daca Cillian (n.r. baietelul ei) a avut un geaman care nu s-a dezvoltat sau daca tumoarea a aparut latent, dupa ce am nascut sau s-a format dintr-o portiune a placentei. Nu mi-au putut face imediat o biopsie, nici operatie, pentru ca organismul meu a dezvoltat patru tipuri de anticorpi si nu am putut face transfuzii de sange din aceasta cauza. E greu ca proaspata mama sa simti ca ti se ia din timp.”, a spus Darlene, potrivit The Sun.

Tanara mama a spus ca de cand a primit diagnosticul si face tratamente, a intalnit inclusiv personal medical (asistente) care nu mai auzisera de acest diagnostic si au fost nevoite sa se documenteze despre ce este vorba. Femeia a mai declarat ca totul a decurs perfect normal in timpul sarcinii, analizele i-au iesit bine si nici la ecografii nu s-a vazut nimic iesit din comun. Darlene spune ca este recunoscatoare pentru ca baietelul ei s-a nascut perfect sanatos si nu a fost afectat de tumoare, desi in multe cazuri se poate intampla acest lucru.

Tanara mamica este optimista ca se va face bine si documenteaza procesul prin care trece pe pagina ei de Instagram. Prietenii i-au facut si o pagina pe o platforma de donatii, unde oamenii pot dona bani, pentru a o ajuta sa urmeze tratamentele. Darlene spune ca baietelul ei ii da putere si incredere sa mearga mai departe si ca viseaza la ziua cand va fi sanatoasa si va putea zbura in Irlanda, sa fie alaturi de familia si prietenii ei de acolo.

FOTO: Instagram

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre