Sarcina si baia fierbinte

/ / Modificat: 2008-02-07
Sarcina si baia fierbinte





 

In perioada de sarcina, baia fierbinte pare o modalitate excelenta de a alina durerile musculare. Desi este considerata o modalitate buna de relaxare, baia fierbinte pe periaoda de sarcina poate impiedica dezvoltarea normala a fatului.

 




Asadar, baia fierbinte nu este recomandata in sarcina, dar daca totusi viitoarele mamici doresc sa se relaxeze facand o baie fierbinte, specialistii au o serie de recomandari de care acestea ar trebui sa tina cont:

  • Apa nu trebuie lasata sa se infierbinte prea tare, indiferent daca este vorba de un dus sau de o baie in cada.

  • In cazul in care viitoarele mamici aleg sa faca totusi o baie fierinte, acestea nu trebuie sa stea in cada mai mult de 10 minute.

  • O temperatura corporala egala sau mai mare de 39 de grade Celsius poate fi periculoasa pentru fat, asa ca viitoarele mame trebuie sa isi ia constant temperatura si nu trebuie sa se afle in situatii care ar putea duce la o cresterea de temperatura corporala.

  • In timpul unei bai fierbiniti daca viitoarea mama incepe sa resimta un discomfort, sa se simta rau sau sa realizeze ca nu mai transpira, ar trebui sa iasa imediat din cada.

    Gabriela Hotareanu

    Redactor Copilul.ro

    07 Februarie 2008

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre