Riscuri pentru sanatate: fetita imbatranita cu doi ani din cauza hormonilor din carnea de pui

/ / Modificat: 2019-04-15
Riscuri pentru sanatate: fetita imbatranita cu doi ani din cauza hormonilor din carnea de pui

Medicii endocrinologi trag un semnal de alarma. Acestia atrag atentia asupra efectelor negative pe care hormonii din carnea de pui ii pot avea asupra copiilor.

„I-am facut si o ecografie la manuta sa-i vada varsta osoasa. E dezvoltata cu doi ani peste varsta ei”, a declarat mama copilei pentru Stirile Pro TV.

Endocrinologii trag un semnal de alarma asupra inmultirii cazurilor de acest fel. La Institutul Parhon din Bucuresti ajung in medie, intr-un an, doar 25 de copii cu diagnostice clare.

Parintii nu recunosc semnele, nu-si duc copiii la doctor, iar acestia intra mult prea devreme in viata de adult.

„Mi-a zis cu cateva zile inainte ca o dor sanii, dar nu am bagat-o in seama. Am crezut ca e un joc de-al ei sa nu faca lectii”, a mai declarat mama fetitei. Medicul endocrinolog Iuliana Gherlan avertizeaza ca din punct de vedere fiziologic acesti copii pot deveni foarte repede parinti: „Exista un dezechilibru, o nebalanta intre maturizarea psihologica a copilului si maturizarea clinica, astfel incat fetitele au acest risc de a ramane insarcinate”.

Mama fetitei a marturisit ca medicii au sfatuit-o sa nu ii mai dea fetitei carne de pui si curcan din comert deoarece sunt foarte periculoase pentru sanatate.

„Nu mai mancati animal tanar, carne de animal tanar. Adeseori animalul tanar din comert are o dezvoltare rapida, i se induce o dezvoltare rapida si nu se stie exact cum se induce aceasta dezvoltare rapida”, a adaugat doamna doctor Gherlan.

Prorectorul Dumitru Dragotoiu, specialist in nutritie si alimentatie veterinara, de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti a explicat cum este posibil ca un pui sa creasca intr-o luna, cat unul de curte in 2: „Are un metabolism intens care trebuie sa valorifice foarte bine componentele hranei”.

Astazi, un pui ajunge la greutatea de taiere in 35 de zile, spre deosebire de puiul crescut in anii 80′ care ajungea la aceeasi greutate in 56 de zile.Fermierii folosesc in cresterea puilor si a curcanilor furaje care contin aditivi permisi de lege.

Sunt si crescatori de pasari care pe langa furajele pline de aditivi folosesc si alte substante precum: picaturi antistres, vitamine, aminoacizi. Toate acestea sunt legale, insa folosirea lor este recomandata pentru evitarea epidemiilor si cu masura.Romanii consuma foarte multa carne de pui. Intr-o luna, o persoana mananca, in medie, 1,5 kg de carne de pasare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hormoni

Articole recomandate

Citeste si despre