Efectele hormonilor din carne asupra copiilor

/ / Modificat: 2019-04-04
Efectele hormonilor din carne asupra copiilor

Generatia tanara sufera de pubertate precoce, iar endocrinologii pun asta pe seama dezvoltarii fortate a pasarilor si in general a tuturor animalelor de consum, ceea ce ar putea duce la aparitia hormonilor in carnea pe care o consumam. Puiul de carne a ajuns sa creasca intr-o luna cat altadata in doua.

"Nu mai mancati carne de animal tanar pentru ca adesea animalul tanar din comert are o dezvoltare rapida, i se induce o dezvoltare rapida si nu se stie cum i se induce aceasta dezvoltare," spune Iuliana Gherlan, medic endocrinolog, pentru Pro Tv.

Care este parerea specialistilor

Dumitru Dragotoiu, prorectorul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, specialist in nutritie si alimentatie animala a explicat cum s-a ajuns ca puiul de consum sa creasca atat de repede intr-o singura luna.

"El are un metabolism intens care trebuie sa valorifice foarte bine componentele hranei. Nutreturile clasice nu pot sa asigure cantitatile de microelemente si chiar de macroelemente necesare unei viteze asa de mari de crestere, dezvoltarii tesuturilor si depunerilor de carne, proteina grasime ... organismul," explica Dumitru Dragotoiu.

In anii 80, puiul hibrid crescut doar pentru carne, ajungea in 56 de zile la aproximativ 1 kilogram. In zilele noastre, folosind noile nutreturi concentrate, puiul ajunge la greutatea de taiere in doar 35 de zile.

Acum, chiar si taranul modern creste pasarile exact la fel, vanzatorii de furaje confirmand asta. Ei spun ca marfa vanduta contine organisme modificate genetic si o serie de 11 aditivi furajeri, permisi in cresterea puilor si curcanilor.

Datele statistice arata ca romanul este mare consumator de carne de pasare. Mananca, in medie, cate 1,5 kg de pui pe luna, ceea ce a dus la cresterea consumului national cu peste 100 de mii de tone de carne in 4 ani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hormoni

Articole recomandate

Citeste si despre