Nasterea prematura, provocata de mutatii genetice specifice
 
Cercetatorii de la Universitatea Pittsburgh raporteaza ca mutatiile genetice ale enzimei metilentetrahidrofolat si ale proteinei implicate in procesul de coagulare denumita Factorul V par sa fie asociate cu cheagurile de sange si ranirea tesuturilor placentei si ale fatului, relateaza ScienceDaily.

Acest lucru indica o posibila predispozitie genetica la o afectiune care are consecinte clinice reale asupra cresterii uterine, preeclampsia si nasterea prematura spontana.

Pentru realizarea acestui studiu, cercetatorii au analizat ADN-ul tesutului placentar si al sangelui cardiac provenind de la 111 femei si copiii lor. Rezultatele au aratat ca enzima metilentetrahidrofolat si proteina Factorul V sunt puternic asociate cu leziuni inflamatorii indiferent de rasa mamei, obiceiuri legate de fumat si infectii ale tractului genital inferior, toate acestea putand contribui la mutatii genetice.


Femeile si copiii care prezentau aceste mutatii erau de 4,2 ori mai predispuse la cheaguri de sange si rani ale tesutului placentar decat cele care nu aveau aceste mutatii.

Mai mult de 500.000 de copii se nasc prematur in fiecare an in lume si numarul de nasteri premature a crescut cu mai mult de 30% din 1981. Copiii care supravietuiesc sunt afectati pentru toata viata de predispozitia la paralizia cerebrala, retardarea mintala, boala pulmonara cronica si pierderea vederii si auzului precum si alte probleme de dezvoltare.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

1 Februarie 2008Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul