Multivitaminele ajuta in dezvoltarea fatului


Suplimentele cu multivitamine permit reducerea numarului de copii care se nasc cu greutate mica, administrarea zilnica intarind sistemul imunitar si nivelul de hemoglobina din organismul mamelor, ceea ce duce la o mai buna dezvoltare a fatului. O greutate sub 2,5 kilograme creste riscul de deces si afecteaza dezvoltarea fizica si mentala a bebelusului. La maturitate, acesti copii prezinta mai multe riscuri de a suferi de maladii cronice, precum diabetul.

Studiul efectuat in Tanzania de o echipa de medici americani si tanzanieni a cuprins peste opt mii de femei aflate in a noua luna de sarcina. Jumatate din aceste femei au luat zilnic multivitamine: C, E si o varietate de vitamina B, celelalte au luat placebo.

Vitamina A si zincul nu au fost incluse in acest cocktail de vitamine pentru ca studii anterioare au indicat ca nu au vreun efect favorabil asupra greutatii nou-nascutilor.

Mediafax

6 Aprilie

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul