Medicamentele in exces dauneaza copiilor


Medicii avertizeaza parintii sa nu administreze copiilor mai mici de 2 ani medicamente contra racelii si tusei fara prescriptie, relateaza WebMD Medical News. In ultimul timp, specialistii sunt ingrijorati deoarece foarte multi copii, in special cei sub 2 ani, au fost afectati negativ de prea multe medicamente de acest fel.

Medicii spun ca medicamentele sunt daunatoare copiilor daca sunt administrate in cantitate mare, prea des, sau daca doua sau mai multe contin aceeasi substanta activa.

O alta problema care trebuie rectificata este faptul ca printii le dau copiilor de foarte multe ori medicamente recomandate adultilor. De obicei, adultilor li se recomanda medicamente cu un efect mai puternic, iar in cazul copiilor acest efect le poate pune viata in pericol. Parintii sunt sfatuiti sa citeasca intructiunile de folosire acordand o atentie speciala substantelor active pe care le contine medicamentul in cauza si dozajului.


Alina Sica

Redactor Copilul.ro

20 A

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul