Maternitatea dupa 40 de ani, o moda periculoasa
 

Creste ingrijorator numarul femeilor peste 40 de ani care fac cozi la clinicile de fertilizare in vitro, dorind sa devina mame inainte ca ceasul lor biologic sa inceteze sa functioneze, scrie cotidianul "The Independent", in editia online de ieri. Cifrele arata ca cea mai mare crestere in randul celor care vor fertilizare in vitro se inregistreaza in ultimii ani, la grupul de varsta de peste 40 de ani. Daca in 1991 erau o mie de paciente de peste 40 de ani care alegeau aceasta metoda, in 2006 erau 6.000 de solicitari.

Expertii spun ca trendul acesta este o consecinta a presiunii sociale la care sunt supuse femeile. Ele amana sa devina mame pana cand isi fac o cariera. Dar, acestia avertizeaza ca tot mai multe dintre cele care incearca sa aiba copii dupa ce au implinit 40 de ani, prin metoda fertilizarii in vitro, raman dezamagite pentru ca rata reusitelor a scazut fata de anii anteriori.


Citeste tot articolul in: Curentul   

07

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul