Hormonii pot trata infertilitatea

/ / Modificat: 2007-03-06
Hormonii pot trata infertilitatea





 

Cercetatorii cred ca unele cazuri de infertilitate pot fi tratate prin injectarea de hormoni. O echipa de la Spitalul Hammersmith din Londra a arata ca injectarea unui hormon numit kisspeptin stimuleaza eliberarea hormonilor care controleaza ciclul menstrual.

Kisspeptin a fost deja identificat de lumea medicala ca un stimulator genetic care se activeaza la pubertate. Persoanelor carora le lipseste acest hormon raman imature din punct de vedere sexual.

Producerea de kisspeptin este controlata de o anumita gena. Cercetatorii londonezi au vrut sa vada ce efect are acest hormon asupra ovulatiei femeilor si pentru a-i testa siguranta, acestia au injectat doze mici din acest hormon la 6 femei sanatoase care s-au oferit voluntar. Efectele au fost monitorizate.

Dupa injectarea acestei doze, la cele 6 femei a crescut concentratia hormonilor din sange care declanseaza ovulatia. Asadar kisspeptin creste nivelul hormonilor care declanseaza ovulatia, iar aceasta descoperire va fi  dezvoltata pentru a putea deveni tratament pentru infertilitate.

Sursa: Sfatulmedicului.ro

6 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre