Hepatita C poate fi depistata in doua ore
 

Lunar, aproximativ 150 de persoane cu afectiuni cronice generate de virusul hepatic C se interneaza la Centrul de Medicina Interna al Institutului Fundeni din Capitala. Medicii spun ca multe dintre persoanele infectate cu acest virus afla diagnosticul in urma unor analize de rutina. Hepatita C progreseaza lent, putand duce la afectarea severa a ficatului, chiar si dupa 20-30 de ani de la infectare. Pierderea poftei de mancare, durerile abdominale si starea de oboseala accentuata sunt cateva dintre simptomele care ar trebui sa ne trimita la medic. De cele mai multe ori, punem alterarea starii noastre de sanatate pe seama stresului, si ca atare, ignoram aceste semne.


Daca in urma efectuarii analizelor de rutina se gasesc valori crescute ale enzimelor hepatice (transaminazele: GOT, GPT sau ALT, AST), se recomanda efectuarea testului specific pentru diagnostic si anume depistarea in sange a anticorpilor impotriva virusului. Potrivit prof. Voiculescu, investigatiile nu dureaza mai mult de doua ore. Ceea ce se cunoaste mai putin este faptul ca, printr-un tratament adecvat, evolutia bolii poate fi stopata. Astfel, la multi pacienti transaminazele se normalizeaza si dispare multiplicarea virusului. "Exista doua tipuri de medicamente pentru tratarea hepatitei C, interferonii alfa si ribavirina, care se administreaza exclusiv  la indicatia si dupa prescriptia medicului. De asemenea, regimul alimentar este obligatoriu ", a adaugat prof. Mihai Voiculescu.

(Mirela Dadacus)  

Citeste tot articolul in: Adevarul   

22 Mai 2 007
  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul