Gravidele cu epilepsie trebuie atent monitorizate
 
Un nou studiu arata ca monitorizarea cantitatii de lamotrigin din sange le ajuta pe femeile insarcinate bolnave de epilepsie sa reduca numarul de atacuri de apoplexie, relateaza HealthDay.

Lamotrigin, un medicament folosit pentru tratarea epilepsiei, este recomandat femeilor insarcinate deoarece prezinta un risc minor de a cauzadefecte din nastere. Totusi, se pare ca medicamentul in cauza duce la cresterea numarului de atacuri de apoplexie la 75% din femeile insarcinate.

Noul studiu arata ca monitorizarea nivelurilor de lamotrigin din sange ajuta la reducerea atacurilor de apoplexie asociate cu administrarea acestui medicament. De asemenea, cercetatorii spun ca monitorizarea ajuta la imbunatatirea sanatatii mamei si fatului.


Studiul a inclus 53 de femei care luau lamotrigin si care erau monitorizate o data la 3 luni pe perioada sarcinii. Dozele medicamentului erau ajustate in functie de nivelurile de lamotrigin din sange. Scopul era mentinerea unor niveluri normale de lamotrigin pe baza informatiilor dinainte de sarcina.

Printre femeile care au participat la studiu, 39% au experimentat o crestere a atacurilor de apoplexie, 33% o scadere si in 28% din cazuri nu s-a inregistrat nici o schimbare. Sanatatea copiilor lor a fost similara cu cea a copiilor nascuti de femei care nu sufereau de epilepsie.

Cercetatorii sunt de parere ca aceste date noi confirma eficacitatea monitorizarii dozelor de lamotrigin si ajuta la imbunatatirea sanatatii mamei si a fatului.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

3 De cembrie 2007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul