Fertilizarea in vitro cu risc minim

/ / Modificat: 2010-07-29
Fertilizarea in vitro cu risc minim

Un nou studiu citat de WebMD arata ca fertilizarea in vitro prezinta un risc foarte mic si este in consecinta aproape la fel de sigura ca si conceptia naturala. Majoritatea riscurilor se datoreaza in  general nasterilor multiple. Gemenii, tripletii sunt expusi riscului de a se naste prematur si cu greutate mica. Chiar si cand e vorba doar de un singur copil, exista riscuri mult mai mari comparativ cu conceptia naturala.

Din ce in ce mai multi factori sugereaza ca aceste complicatii nu sunt cauzate de procesul de fertilizare in sine ci de problemele care duc la infertilitate cum ar fi varsta inaintata sau defectele genetice ale parintilor. De obicei, pentru a mari sansele de reusita, doi sau mai multi embrioni sunt implantati.

Acest lucru mareste insa riscurile ce pot aparea in timpul sarcinii.

Medicii nu implanteaza un singur embrion decat femeilor sub 35 de ani care au mai multe sanse sa ramana insarcinate, dar situatia se schimba cand vine vorba de femeile peste 38 de ani care primesc mai mult de 2 embrioni. In final, femeilor mult mai in varsta li se implanteaza pana la 5 embrioni.  

Specialistii spun ca transferul unui singur embrion e cea mai buna solutie, dar daca procedura nu reuseste din prima, atunci costurile si stresul de a trece prin alte cateva incercari este prea mare pentru unele cupluri.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fertilizarea in vitro

Articole recomandate

Citeste si despre