Copiii au imaginatie incepand cu varsta de 2 ani
 

Cand incep bebelusii sa vizualizeze ceea ce li se spune? Undeva pe la varsta de 19-22 de luni, spun cateva studii.

Cercetatorii au studiat doua grupuri de copii, unul alcatuit din bebelusi cu varsta de 19 luni, iar alt grup format din cei de 20 de luni.

Fiecarui bebelus i s-a dat o jucarie sau un animalut si au fost rugati sa ii puna un nume. Mai tarziu, jucaria a fost dusa in alta camera. Copilului i s-a spus ca jucaria a fost udata deoarece cineva a varsat un pahar de apa.

Intrebarea pe care si-au pus-o cercetatorii a fost daca bebelusii incorporeaza aceasta informatie. Daca acestia ar cere jucaria uda din cealalta camera, ar intinde mana dupa aceasta sau ar prefera una uscata, identica?


Copiii cu varsta de 22 de luni au ales jucaria uda. Acestia au inteles informatia si au actionat ca atare. Cei de 19 luni nu au facut acest lucru.

"Aceasta calitate innascuta constituie un avantaj cognitiv important deoarece ii ajuta pe copii sa cunoasca lumea prin interactiunea verbala" - spune psihologul Patricia Ganea de la Universitatea din Boston.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

4 Sep

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul