Campanie nationala de control in sanatate


Spitalele, farmaciile si cabinetele medicilor prescriptori devin de azi "camp" de bataie. O ampla actiune de control, la nivel national, declansata de ministrul Sanatatii pune pe jar sistemul sanitar. Masura luata vizeaza verificarea modului in care sunt respectate standardele, procedurile si realizarea contractelor de management. Chiar daca campania se va incheia oficial pe 8 iunie a.c., ministrul promite ca verificarile vor continua si dupa aceasta data. Demnitarul a precizat ca se va verifica mai ales modul in care se deruleaza cele trei programe nationale de sanatate, de diabet, cel care se refera la afectiuni oncologice si cel de transplant, in care au fost investite sume importante in acest an.

Ministrul Sanatatii a precizat ca pe fiecare program in parte se va urmari o serie de elemente, cum ar fi: asigurarea necesarului de medicamente specifice bolnavilor, atat in spital, cat si in farmaciile cu circuit inchis, stocurile existente la 1 mai 2007 comparativ cu necesarul real pentru perioada urmatoare, medicamentele specifice, a caror prescriptie a crescut semnificativ in perioada verificata, existenta si respectarea programarii pacientilor pentru controlul la medicul specialist, numarul bolnavilor pentru care s-a transmis scrisoarea medicala la medicul de familie si aprovizionarea cu medicamente a farmaciilor implicate in aceste programe.

(Ionela Neagu Stanila) 
Citeste tot articolul in: Curierul National
18 Mai 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul