Astmul la copii e influentat de poluare
 

Un studiu arata ca poluarea produsa de trafic ii poate expune pe copii la un risc crescut de astm daca au gene care il fac vulnerabili, relateaza BBC News.

Studiul a inclus 3.000 de copii si a analizat istoricul medical si profilul genetic a acestora. Concluzia a fost ca cei cu variatii genetice sunt usor mai expusi la riscul de a face astm, dar daca locuiesc langa o strada principala unde traficul e crescut atunci riscul se mareste.

Legatura dintre gene si bolile respiratorii este inca neclara, dar cercetatorii spun ca genele controleaza chimicale cheie din corp care contribuie la curatarea organismului. Astfel, chimicalele daunatoare pe care le respiram ar trebuie sa fie eliminate din organism cu ajutorul acestor gene.


Specialistii au descoperit ca daca exista variatii ale genelor raspunzatoare de eliminarea chimicalelor daunatoare din organism, riscul de a face astm este de 4 ori mai mare. Problema este ca la acei copii care locuiesc langa strazi principale riscul este mult mai mare.

Cercetatorii considera ca acest studiu este promitator, dar nu suficient pentru a oferi solutii.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul