Apelul medicilor catre parinti: Nu tratati virozele cu antibiotice

/ / Modificat: 2019-01-17
Apelul medicilor catre parinti: Nu tratati virozele cu antibiotice

Departamentul de Situatii de Urgenta (DSU) anunta ca virozele sunt in toi si face un apel catre parinti. 

Autoritatile anunta ca sezonul virozelor respiratorii este in plina actiune si copiii sunt cei mai expusi imbolnavirii. 

Specialistii atrag atentia ca aceste viroze nu pot fi tratate cu antibiotice. De asemenea, in cazul imbolnavirii, este foarte importanta ca parintii sa se prezinte la medicul pediatrul cu copiii pentru a primi tratament corespunzator. 

“Sezonul virozelor respiratorii este in toi, iar copiii sunt cei mai expusi imbolnavirii. (...) Infectia de tract respirator superior sau raceala poate determina tuse, curgerea nasului, lacrimare in exces, durere in gat si febra. Medicatia antipiretica (care combate febra) poate reduce durerea si febra. Virusul nu poate fi tratat cu tratament antibiotic si medicatia impotriva racelii nu ajuta”, informeaza Departamentul de Situatii de Urgenta, pe Facebook.De asemenea, autoritatea spune ca, de obicei, simptomele se amelioreaza in 3-7 zile, dar in cazul copiilor, tusea poate persista cateva saptamani.

tabel

“La copii de sub 2 ani nasul poate fi curatat folosind picaturi de ser fiziologic si aspirand cu un aspirator nazal sub forma de para. Aspiratul frecvent al narilor poate fi iritant pentru nou-nascuti si de aceea este mai bine a se efectua inaintea meselor” mai recomanda DSU. Departamentul de Situatii de Urgenta recomanda parintilor sa foloseasca Paracetamol 15mg/kg la 4 ore pentru febra sau durere in gat, iar pentru copiii care au mai mult de sase luni, Ibuprofen 10 mg/kg la opt ore.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viroze respiratorii Viroze respiratorii copii Gripa Gripa a

Articole recomandate

Citeste si despre